Systemische begeleiding op maat

Ik help je om complexe problemen snel en blijvend op te lossen en leer je intussen hoe je toekomstige uitdagingen aanpakt.

Stop met brandjes blussen!

Het gaat niet goed met bedrijf X. Marketing en sales kunnen niet door één deur. Ze werken elkaar subtiel tegen en lokken ruzies uit. Wat doet het management? Brandjes blussen. Uiteindelijk verplichten ze iedereen om via mail te communiceren. Resultaat: het ziekteverzuim piekt, de cijfers kelderen.

Ziekenhuis Y trappelt ter plaatse. Twee jaar terug werd een nieuwe visie ingevoerd, maar die blijft dode letter. Ten einde raad beslist de directie om wie afwijkt van de nieuwe lijn te straffen. Kort nadien breekt er een staking uit.

Herkenbaar?

Elke organisatie kampt vroeg of laat met complexe situaties waarbij ons aangeboren analytisch denken tekort schiet. Mis je de juiste oorzaak zoals bedrijf X? Dan maak je het probleem alleen maar erger. Pak je zoals ziekenhuis Y enkel de symptomen aan? Dan verandert er niets.

Systeem achter je probleem

Systemische begeleiding toont het complexe systeem achter je probleem. Zo kan je in alle objectiviteit oplossingen uittesten, de gevolgen evalueren en de juiste keuze maken. Met dubbel resultaat:

  • Je lost je probleem snel en blijvend op.
  • Je leert hoe je zelf toekomstige uitdagingen aanpakt.

Doe-het-zelfmethode

Met complexe problemen ga je niet over één nacht ijs. Ik reik je bewezen methodes aan die problemen snel doorgronden en oplossen. Daarbij werk ik als facilitator: het is je team dat de oplossing vindt en intussen de methodes leert. Zo wordt de oplossing door iedereen gedragen en kan je weer vooruit!