Hoe bekwaam ik me tot een beter projectmanager?

In onze snel evoluerende en veeleisende maatschappij worden meer en meer initiatieven projectmatig aangepakt: ontwikkelen van nieuwe producten of markten, opzetten van fusie of “outsourcing” operaties, invoeren van geïntegreerde ICT-toepassingen, doorvoeren van organisatie veranderingen, realiseren van doorbraak-veranderingen aan processen (“six sigma”, “business process reengineering”), enz.

Doeltreffend projectmanagement is een kritische succesfactor voor het overleven van organisaties, en voor het opbouwen van een duurzame excellentie.

Projectmanagement wordt steeds meer een vak. Was projectmanagement vroeger een taak die je erbij deed, naast de eigen werkzaamheden, tegenwoordig is projectmanagement een vak apart.

Ondanks het toegenomen professionalisme mislukken projecten vaak, en wordt met een beschuldigende vinger gewezen naar de projectmanager.

0001ZQ

 

 

 

 

 

 

 

In onze huidige complexiteit is het managen van projecten , geen sinecure en vraagt van de projectmanager  tal van capaciteiten  en bekwaamheden .

Er is niet één eenduidige oorzaak aan te geven waarom projecten mislukken, maar vaak is één van de oorzaken een “one for a all fit” methodiek  die  niet meer van deze tijd is .

Door het voortdurend veranderen van de omgeving  is het managen zeer dynamisch geworden en vraagt het een verschillende aanpak  in de verschillende fasen van een project.

Hoe je inzicht kan krijgen in de gepaste aanpak , leert U de workshop op 24 juni 2015.

Deze interactieve workshop , gebaseerd op een educatief spel met Lego, gaat U aanleren welke competenties nodig zijn in verschillende  probleemsituaties . Hoe best coördineren  en leiding geven  en welke beslissingen te nemen .

De workshop gaat door op 24juni 2015  vanaf 14.00h tot 18.00h   .

Locatie: Hotel Beveren St Niklaas.Details volgen bij inschrijving.

Prijs:55 Euro( excl BTW)( Inbegrepen syllabus , frisdrank en versnaperingen)

Inschrijving via mail naar ides@systemeering.be of ides.de.vos@telenet.be

Veel spel en leergenot , en hopelijk ontmoeten we elkaar

Ides

Goed artikel?