Hoe wolven rivieren veranderen

Nog enkele dagen , en het is terug verlof.!Dit jaar vertrek ik  naar Italie om van de zon te genieten aan de Adriatische kust en wat rond te toeren in Umbrië , Toscane en Marche.Ik heb nog veel te lezen en wil me steeds meer verdiepen in de verbindingen die onze samenleving zo complex maken maar ook zo fascinerend .

Twee jaar geleden bezocht ik het Yellowstone Park en was verrukt door het grillige natuurschoon:prachtige rivieren , wildernis, flora en fauna.Ik was gelukkig , enkele dieren in het wild te zien :elanden, herten, bizons, zwarte beren …en ja op de laatste dag ook een wolf.

In mijn literatuur over systeemdenken had ik al een verhaal gehoord hoe aangestoken bosbranden er voor zorgen, dat de ecologie van het park kan bewaard blijven .

Onlangs vond ik het bijgaande fimpje , dat een prachtige voorbeeld is hoe een kleine ingreep in een systeem grote veranderingen kan teweegbrengen .

wolf

Dit wil ik zeker delen :

How wolves change rivers  :login op Youtube om te bekijken .

Kijk eens rondom en zie of je dezelfde verhalen kan  zien in je dagelijkse bezigheden !

 

 

Goed artikel?